Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Stábkirándulás 2015-04 PÉCS

Stábkirándulás – csapatépítés, Pécs A napkeltével ébredtünk. Ki mit sütött, hozta magával. Nyolc kerék vitte kilencfős munkatársi csapatunkat elsőnek Kaposvárra a Tókaji parkerdőbe. A tavaszi rügyek keveset árultak el a lassabban érkező jó időből, de szemet gyönyörködtető látvány fogadott bennünket.

Pécsre terveink szerint 11 órára meg is érkeztünk. Csatlakozott hozzánk tizedik munkatársunk, hogy együtt látogassuk meg újabb társintézményünket, a 12 férőhelyes Testvérvárosok terei Családok Átmeneti Otthonát. Az intézmény vezetője munkatársával közösen megmutatta az Otthon elhelyezési feltételeit, majd egy jó órában megismertük szakmai munkájukat is. Lelkes kollégákkal és szakmai elhivatottsággal találkoztunk. További kitartást kívánunk a hatfős személyzetüknek is.

Ezután két kis személyautónk nekivágott a hegynek, hogy a Tettye Étterem vendégei lehessünk egy ízletes ebéd idejére. Gondos kiszolgálásban volt részünk. Napsütéses hangulatban, a terasz friss levegőjén fogyasztottuk a már jó előre kiválasztott és frissen felszolgált vegetáriánus ételeket.

Délután három órára érkeztünk a Zsolnai Látogatóközpontba, ahol jegyet vettünk a Planetárium Kalandozás a csillagos égboton című előadására. Jó volt elszakadni egy kicsit bolygónktól, és feltekinteni a csillagos égboltra.

Mivel ebéd után elmarad a séta, így ezt is pótoltuk. Visszatérve a Tettyére, bejártunk játszóteret, kilátót, szökőkutat, templomot, sziklát, és megcsodáltuk a magasból is Baranya megye székhelyét. Terveink szerint érkeztünk este nyolc órára vissza kiinduló helyünkhöz, ahol hálát adtunk a Gondviselőnek e szép napért, egymásért, munkánkért.

Köszönjük Horváth Orsi szociális munkás kollégánknak is a helyettesítést.