Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Stábkirándulás 2014-09

Soron következő kirándulásunkat főképp az Ajkán és Ajka-Padragkúton működő családok átmeneti otthonok intézményei meglátogatására szenteltük. Természetesen a napot nem munkával kezdtük és zártuk, de kirándulásainkat szeretjük összekötni társintézményeink szakmai munkájának meglátogatásával is.

Reggel fél hétkor gyülekeztünk kis irodánkban, hogy azután útra keljünk a Somló hegy derekánál megépített Margit Kápolnához. Majdnem tíz óra volt, mikor járműveink pihenésbe kezdtek, mi pedig a hegy meghódítását tűztük ki célul. Az év azon ritka napja volt szeptember 17-e, amikor ragyogó napsütés, kellemes meleg, lágy szellő tette még hálásabbá szívünket a Gondviselő és egymás felé is.

Fél órás sétával érkeztünk el a Szent István Kilátóhoz, majd csapatunk háromnegyede botorkálva meredek lejtős lépcsőn tovasétált a Somló vár meghódítására. Fél 12-kor értünk vissza a hegy tetejére, ahol közösen megebédeltünk. 13.00 órára jelentkeztünk be a Segítséggel Könnyebb Alapítvány ajkai otthonába. Meleg szeretettel, szakmai bemutatóval és finomságokkal láttak vendégül bennünket az Otthon, illetve Alapítvány munkatársai. Jó kétórás alapos szakmai eszmecsere után további egy órára kilátogattunk Padragkútra, a Segítséggel Könnyebb Alapítvány másik intézményébe. Nagyon magas színvonalú, és számunkra is szimpatikus szakmai programmal működő otthonokra találtunk.

Folytatva utunkat Veszprémben a Gyarmati Panzió és Étterem vendégei voltunk egy kiadós, egészséges vegetáriánus vacsorára. Egyik munkatársunk sajnos betegség miatt nem lehetett velünk, másik hiányzó kolléganőnk pedig ikergyermekeket vár, így itt megpihenve rájuk is sok szeretettel gondoltunk. Kellemes és mértékletes vacsora után pedig mire van még szükségünk? Hát egy kellemes sétára. Jó kedvünkkel, és a nap során szerzett szép élményekkel feltöltődve emlékezetessé tettük a járókelők - nem csupán a magunk - számára felszabadult és jókedvű veszprémi sétánkat. A többiről szóljanak a képek.