Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

ADRA 2013-12

2013. december 10-én érkeztek hozzánk az ARDA (az ADRA Alapítvány a Hetednapi Adventista Egyház világszéles humanitárius szervezete) munkatársai. Sok szempár figyelte a ma este üzenetét a pásztorlányról, aki testvérei mellől rendszeresen kiment a legelőre az állatokkal, miközben a családja kényelmesebb körülmények között élte otthoni életét. Azután egy pásztorfiúval találkozott, aki többször elmondta neki, hogy visszajön érte, várja meg. Olyan titokzatos volt ez a fiatalember, hogy minden kérlelés ellenére a nevét sem árulta el. Hosszú idő elteltével a lányt családja egyre inkább lebeszélte a várakozás értelméről. A pársztorlány is elkeseredett. Talán már nem is olyan szép, vonzó, értékes.

 

2013-adra-37.jpg

Az idő azonban nem állt meg, a lány pedig szomorúan ugyan, de várakozott. A király országjáró körutja idején úgy határozott, hogy a lány családjának városába is ellátogat. A leány annyira kérlelte szüleit, hadd maradhasson otthon legalább ma, talán részése lehet a hintó és a király vonulásának. Kérését nagy nehezen elfogadták. A király hintója váratlanul megállt előtte, az ajtó kinyilt, és kilépett Salamon király, aki korábban pásztorfiúként kereste azt, aki mellett igazán boldog lehet. A pásztorlány szomorúsága gyorsan elillant, hiszen megismerte azt, akire annyi i ideje várt. A király magával vitte a palotába.

 

Jézus is megigérte, amikor meglátogatott bennünket, hogy visszatér. De ki hisz neki? Ki válaszol igennel a sokszor fel sem tett kérdésre, hogy hiszel-e igéretének. A kérdést neked teszik fel, de magadban válaszolsz rá. Egy kislány lakóink közül azt mondta: Az igéret szép szó, ha megtartják, úgy jó! Valóban jó az igéret, hogy Jézus visszatér e földre, hogy mindazokat elvigye tökéletes országába, akik megtanulják szívből szeretni egymást. Amit ő iigért, az beteljesedett.

 

A Családok átmeneti otthona lakói énekeltek, a szülők zsoltárral köszöntötték vendégeinket, a nevelőszülői hálózatunknál élő gyerekek és az ADRA nyári táborában részt vevő gyermekekkel közösen szintén énekeltek. 

Most ujjongjon a szívünk, Az Úr színe elé állva!
Szolgáljunk Neki vígan Az Úrnak szolgáljunk vígan,    
Magasztaljuk énekszóval, szent hódolattal!
 
/ Tudjátok meg,   hogy Úr az Isten! /2x
/ Övé vagyunk alkotási. /2x  
Az Ő juhai,  az Úr a mi pásztorunk!
 
Most ujjongjon a szívünk, Az Úr színe elé állva!
Szolgáljunk Neki vígan Az Úrnak szolgáljunk vígan,    
Magasztaljuk énekszóval, szent hódolattal!
 
/ Menjetek hála   énekekkel! /2x
/ gyertek Hozzá  dicsérettel. /2x
Nagy hálát zengve,   az Ő nevét hirdetve!
 
Most ujjongjon a szívünk,  Az Úr színe elé állva!
Szolgáljunk Neki vígan Az Úrnak szolgáljunk vígan,    
Magasztaljuk énekszóval, szent hódolattal!
 
/ Jó az Úr a mi Istenünk! /2x / 
Szeretete sose múlik. /2x
Ő igaz Isten,  hű minden nemzedéken!
 

A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak, és az otthon munkatársai is hálásak a jó Istennek, hogy messzi országokból is gondoltak ránk más családok, gyermekek, voltak, akik elhozták ide hozzánk, és együtt tölthettük ezt a szép estét. Köszönjük az ADRA munkatársainak is a fáradságot, önfeláldozó szolgálatukat.